Imbracamintea – Utilitate sau Placere
Autor: Marian Condrat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de FullGospel in 28/03/2010
    12345678910 0/10 X

Gen. 3:7-11 si 21

Imbracamintea si alimentatia sunt primele doua nevoi in care Dumnezeu s-a implicat in viata oamenilor. Cei mai multi bani omul ii da pe alimente si imbracaminte. Nu poti oferi a poza de femeie si de barbat!!!!

Dumnezeu  a dat principii nu standarde. Principiile sunt aplicate in functie de: 1. Maturitatea spirituală  2. În funcţie de părerea despre tine însuţi.(prea mică sau prea mare), 3. Contextul  în care traiesti. 

1. Originea hainelor – Sa acopere goliciunea din pricina rusinii. Dupa cadere - Tendinta partii feminine de a iesi in relief, de a fi apreciate…In NT apostolii se adreseaza numai femeilor!!!! Asta inseamna ca trebuie sa existe un STOP!!!! NT nu intentionează să transforme femeile in victime ale religiei -

2. Nu vorbim de tinuta climatica sau culturala. Ce facem cu cei din Scotia sau Tonga, sau Africa(Masaii)? Si ei au aceeasi Biblie ca a noastra!! Dar e necesar uneori sa tinem cont de ele. Hudson Tazlor s-a îmbrăcat ca un chinez, misionarele din India sunt îmbrăcate ca indiencele…

3. Tinuta evolueaza – acum 100 de ani in acelasi sat oamenii se imbracau altfel iar acum altfel. Cei de la oras se îmbrac altfel decît  cei din sat. Deuteronom 22: 5, dar v. 11, 12 – un principiu nu o lege fixa!! Sarbatoarea dn Cannaan in cinstea Astartetei si a lui Baal.

4. Omul e un duh care are un suflet si traieste intr-un trup – observa ordinea. Matei  spune daca cureti interiorul va fi curat si exteriorul. 1Sam 16: 7 - ? alegerea pt lucrare, dar omul se UITA la ce izbeste ochii!!!! De aceea sunt garduri pentru ca omul nu se poate uita la inima!!!! Interiorul se vede in exterior – nu vorbesc de fatarnici (fariseii) – camaleoni spirituali!!! Lupi in piei de oi sunt dar nu sunt  oi in piei de lupi!!! Fatarnicia vestimentara – Mt 23 – caracteristici ale fatarnicilor

5. Cind esti legat de cer orice restrictie paminteasca este un test al supunerii tale. Nu trebuie o rinduiala sa te desparta de frati, de biserica, de slujire – sigur nu te va indemna la pacat!!!!. Daca nu-I de la Domnul nu ai sa pierzi nimic daca te schimbi, dar daca e de la Domnul…..

6. Trupul e foarte important – insusi  Isus a avut nevoie de un trup. Asa ca nu poti face ce vrei cu el. 1 Cor 6:19, 20, Romani 12:1, 2 - nu e vorba doar de îmbrăcăminte ci de întreg sistemul!!!!

7. Vestimentatia nu tine de gusturile personale ale altora. Nu-I frumos ce-I frumos e frumos ce-ti place!!!! La fel ca şi cu muzica!!!!

8. Simplitatea care trece drept fatarnicie – un om simplu e simplu in toate nu doar in unele.

9. Libertatea in Hristos lipsita de responsabilitate fata de trupul lui Hristos care este biserica. Daca pentru mine imbracamintea inseamna nimic..inseamna ca eu pot mai usor schimba decit cel pentru care inseamna ceva!!!!

10. Moda nu se supune valorilor biblice. De aceea noi suntem responsabili de alegerile facute.

11. Haina comunică un mesaj despre mine şi personalitatea mea - Iosua 9:4, 5, Gen 38:14,15

12. Anatomia diferita dintre barbat si femeie. Cum raspund barbatii la extravaganta?

13. Secretele modelierilor – Niciodata un modelier nu va purta haina pe care o creaza!!!!! De ce? Pentru ca stie ce comunica ea!!!! Propaga moda senzuala – scot in evidenta parti goale ale trupului pentru a incita, provoca senzualitatea – “Principiile modei sustin ca, din acest punct de vedere, femeile au un avantaj considerabil asupra barbatilor. Un spate dezgolit sau chiar intrezarirea lui printr-un material transparent ori prin despicaturile hainelor, transmite un mesaj sexual incredibil. Nici umerii nu se lasa mai prejos. Dezgoliti sau ridicati usor pot fi extrem de provocatori. Forma si rotunjimea umerilor, in special la femei, sunt senzuale si excitante. Vederea unui abdomen plat incita ambele sexe, dar barbatii reactioneaza mai puternic decat femeile. Expunerea de catre femei a abdomenului este vazuta ca un gest erotic.”

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2912
  • Export PDF: 7
  • Favorită: 1
Opțiuni